Laulukurssista pidettiin Palvelutalo Mäntypuistossa.

Yhteislaulua palvelutalossa videopuhelun välityksellä – kurssista jäi hyvä mieli kaikille

Mäntypuiston palvelutalon asukkaat ja heidän omaisensa osallistuivat laulukurssille, joka toteutettiin reaaliaikaisesti etäyhteydellä palvelutalon yhteisötilaan. Laulukurssilla laulettiin ikivihreitä kappaleita osallistujien nuoruuden ajoilta. Laulattajana toimi musiikkiterapeutti Marjo Helene Haanpää.

”Kurssi pidettiin päiväsalissa ja osallistujia oli joka kerran noin 10 henkilöä”, kertoo palvelun käyttöönotosta vastannut geronomi Päivi Matilainen ja jatkaa, että Mäntypuiston palvelutalon asukkaat tykkäävät laulaa ja oli kiva kokeilla jotain uutta kanavaa toivotun viriketoiminnan toteuttamiseksi asukkaille. Lue tarkemmin Ikivihreät laulukurssista tästä.

Laulukurssista pidettiin Palvelutalo Mäntypuistossa.

Mäntypuiston asukkaat pitivät laulukurssista. Kuva: Palvelutalo Mäntypuisto

Palaute oli positiivista

Laulukurssi järjestettiin kerran viikossa perjantai-iltapäivisin ja sen kesto oli 30 minuuttia. Palaute videopuheluna toteutettavasta yhteislaulusta oli hyvää, asukkaat ja omaiset tykkäsivät kurssin sisällöstä. ”Kurssista jäi hyvä mieli kaikille, niinpä olemme jatkossakin mukana meille sopivina ajankohtina”, toteaa Matilainen.

Tekniset vaatimukset olivat palvelutalossa kunnossa ja ryhmän koko koettiin sopivaksi. Kiitosta saivat myös selkeät laulujen sanat, yksittäin jaetut monisteet helpottivat seuraamista. Kurssi toteutettiin videopuheluna. Etäyhteys heijastettiin kannettavasta tietokoneesta seinälle, jolloin ohjaajana toimineen musiikkiterapeutti Marjo Helenen ohjausta oli helppoa seurata isolta ruudulta pidemmänkin etäisyyden päästä. Ohjaajan ääni ohjattiin tulemaan lisäkaiuttimista, jotka olivat valmiina salissa.

Uuden aloittaminen vaatii kokeilevan mielen

”Lähinnä kokeilumielessä lähdin tähän mukaan ja positiivisesti yllätyin. Kokeilimme kerran myös tuolijumppaa, mutta sen toteuttaminen onnistuu täällä omin voimin” Päivi Matilainen kertoo omista kokemuksistaan. Sanoste Oy:n videopuheluna toteutettavat laulukurssit ja liikuntatunnit kuten tuolijumppa ovat palveluita, joita markkinoilla on ollut saatavilla vasta vähän aikaa. Uuden palvelun kokeileminen vaatii aina käyttäjiltään innostusta ja rohkeuttakin.

Mäntypuiston palvelutalon osalta maksullisiin kursseihin ja toimintoihin tarvitsee olla esimiesten hyväksyntä. Lisäksi toimintojen onnistuminen vaati työvuorollisen suunnittelun eli kaikki toiminnot suunniteltiin hyvissä ajoin etukäteen. Mäntypuiston palvelutalo tarjoaa tehostettua palveluasumista 24 huoneistossa ja lyhytaikaishoitoa kahdessa huoneistossa. Se on yksi Mikkelin Kotikaari ry:n yksiköistä ja sijaitsee Mäntyharjulla, Etelä-Savossa. Palvelutalossa on erikseen pienryhmäkoti ja palveluasuminen ja sen asukkaina on ikäihmisiä ja kehitysvammaisia.

Tutustu Sanoste Oy:n laulukursseihin

Lue lisää Mäntypuiston palvelutalosta