Aihearkisto: Uutiset

Sanoste I love me -messuilla

Tule tutustumaan uusiin senioreille suunnattuihin harrastuksiin!

Olemme mukana I love me -messuilla, jotka järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 19.-21.10.2018. Paikalla Sanoste Oy:n toimitusjohtaja Marianne Dannbom sekä innostavat ohjaajamme esittelemässä kuvapuheluna välitettäviä harrastuksia. Messut ovat avoinna pe klo 10-19 ja la-su klo 10-18.

Löydät Sanosten Sitran Hyvinvointikorttelista osastolta 6n20.

Sanoste Oy välittää ammattilaisten toteuttamia harrastuksia kuvapuheluna senioreiden kotiin. Harrastukset ovat reaaliaikaisia ja ne välitetään kannettavaan tietokoneeseen tai tablettilaitteeseen.

Paikalla koko messujen ajan Sanoste Oy:n toimitusjohtaja Marianne Dannbom.
Tule keskustelemaan lisää ratkaisustamme!

Ohjelma Klinikka-lavalla:

Lauantai 20.10.

klo 10.30-10.45 Sanoste Oy:n toimitusjohtaja Marianne Dannbom – Uusia harrastuksia kotona asuville ikäihmisille

klo 12.30-12.45 fysioterapeutti Marjo Mansokoski – Tuolijumppaa kuvapuheluna senioreille kotiin

klo 16.30-16.45 fysioterapeutti Maija Kiljunen – Tietoisku lantionpohjalihasten harjoittamisesta

Sunnuntai 21.10.

klo 10.30-10.45 Sanoste Oy:n toimitusjohtaja Marianne Dannbom – Uusia harrastuksia kotona asuville ikäihmisille

klo 12.30-12.45 kipusairaanhoitaja Leena Vallin – Tietoisku ruokavalion merkityksestä kivunhoidossa

klo 14.30-14.45 fysioterapeutti Joonas Putti – Kuntojumppaa kuvapuheluna senioreille kotiin

Ruokavalio ja kivunhoito -luento

Lisätietoa:
Marianne Dannbom
marianne.dannbom(at)sanoste.fi

I love me -messut
Sitra

Sanoste mukana Hyvinvointimessuilla

Olemme mukana Hyvinvointimessuilla, jotka järjestetään Myyrmäen Energia Areenalla lauantaina 13.10. Paikalla Sanoste Oy:n toimitusjohtaja Marianne Dannbom kertomassa ikäihmisille suunnatuista uusista harrastuksista.

Löydät Sanosteen osastolta 82.

Hyvinvointimessut esittelevät laajasti hyvinvointialan yrityksiä ja yhteisöjä, vertaistukea, vapaaehtoistoimintaa ja muuta terveyteen ja hyvinvointiin liittyvää. Tänä vuonna messuilla järjestetään myös Vantaan Vanhusneuvoston ja Vantaan kulttuuripalveluiden järjestämä Armas-juhla, joka on osa valtakunnallista ikäihmisille tarkoitettua festivaalia.

Messut ovat avoinna klo 10-16 ja yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Tutustu ohjelmaan

Sanoste Oy välittää ammattilaisten toteuttamia harrastuksia kuvapuheluna ikäihmisten kotiin. Harrastukset ovat reaaliaikaisia ja ne välitetään kannettavaan tietokoneeseen tai tablettilaitteeseen.

Lisätietoa:
Marianne Dannbom
marianne.dannbom(at)sanoste.fi

hyvinvointimessut.com

Sanoste mukana Hyvä ikä -messuilla

Vanhustyön ja kuntoutusalan ammattilainen, tervetuloa kuulemaan osastollemme uusista palveluista ikäihmisille!

Sanoste Oy välittää ammattilaisten toteuttamia harrastuksia kuvapuheluna ikäihmisten kotiin. Harrastukset ovat reaaliaikaisia ja ne välitetään kannettavaan tietokoneeseen tai tablettilaitteeseen.

Olemme mukana Hyvä ikä -messuilla, jotka järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 3.-4.10. Paikalla Sanoste Oy:n toimitusjohtaja Marianne Dannbom sekä ohjaajiamme kertomassa kuvapuheluna välitettävistä liikunta- ja luentopalveluista. Messut ovat avoinna ke 9-17 ja to 9-16.

Löydät Sanosteen osastolta 3b30.

Ohjelma:

Keskiviikkona 3.10. klo 14.30-15.00
Paikalla erikoissairaanhoitaja ja kivunhoidon asiantuntija Leena Vallin kertomassa kuvapuheluna välitettävistä luennoista.

Käy myös kuuntelemassa Leena Vallinin Alipainehoitoa kivun lievitykseen -luento Fysioterapian & kuntoutuksen -lavalla klo 14.00. Lava sijaitsee Messukeskuksen 3. hallin päädyssä.

Leena Vallin, luentoja kivunhoidosta

Torstaina 4.10. klo 14.00-14.30
Paikalla fysioterapeutti Marjo Mansokoski kertomassa ikäihmisille suunnatuista
liikuntapalveluista, jotka välitetään kuvapuheluna.

Marjo Mansokoski, tuolijumppa, lihaskuntojumppa, tasapainojumppa

Paikalla koko messujen ajan Sanoste Oy:n toimitusjohtaja Marianne Dannbom.
Tule keskustelemaan lisää ratkaisustamme!

Lisätietoa:
Marianne Dannbom
marianne.dannbom(at)sanoste.fi

Hyvä ikä -messut

Sanoste mukana Ikäihmisten perhehoidon päivillä 27.9.18

Sanoste Oy välittää ammattilaisten toteuttamia palveluita kuvapuheluna ikäihmisille. Palvelut ovat reaaliaikaisia ja niihin osallistutaan kannettavalla tietokoneella tai tablettilaitteella. Palvelut välitetään perhehoitajan kotiin, mikä mahdollistaa perhehoitajille uuden tavan tarjota ikäihmisille aktiviteettia arkeen.

Sanoste oli mukana Sosiaali- ja terveysministeriön I&O kärkihankkeessa (OSSI-hanke), jossa liikunta- ja luentopalveluja välitettiin perhehoitajien kotiin Etelä-Savossa. Palvelut saivat positiivisen vastaanoton. Niiden tarkoituksena oli tuoda iloa ja hyvinvointia ikäihmisten päivään ja samalla antaa tukea perhehoitajien työhön. Palvelupilotit toteutettiin syksyllä 2017 ja keväällä 2018.

Perhehoitoliiton järjestämillä koulutuspäivillä Sanoste Oy:n toimitusjohtajan Marianne Dannbomin puheenvuoro, jossa hän kertoo kokemuksia kuvapuheluna välitettävistä palveluista.

Torstaina 27.9. klo 9.00
Kuvapuhelin palveluilla iloa ja hyvinvointia ikäihmisille, toimitusjohtaja Marianne Dannbom, Sanoste Oy

Lisätietoa ohjelmasta

Perhehoitaja, kokeile ilmaiseksi tuolijumppaa!

Tarjoamme perhehoitajille mahdollisuuden kokeilla ilmaiseksi kuvapuheluna välitettävää tuolijumppaa. Palvelu järjestetään torstaina 18.10. klo 13.00-13.30. Ohjaajana fysioterapeutti Marjo Mansokoski.

Ilmoittaudu mukaan nyt, paikkoja on rajoitetusti!

Lisätietoa:
Marianne Dannbom
marianne.dannbom(at)sanoste.fi

Noora Juvonen
noora.juvonen(at)sanoste.fi

Perhehoitoliitto

Sanoste ehdolla eurooppalaisen Smart Ageing Prize -palkinnon saajaksi

Semifinaalissa on mukana 15 yritystä, joista Sanoste on ainoa suomalainen. Palkinto myönnetään innovatiiviselle digitaaliselle ratkaisulle, joka tukee aktiivista ikääntymistä ja on aidosti mukana ikäihmisten arjessa.

Seuraa etenemistä semifinaalissa Facebookissa ja Twitterissä!

Lue Sanosten ehdokasesittely ja lisätietoja kilpailusta: http://aal.challenges.org/selected/14/sanoste/

Tampereella ja Lempäälässä omaishoitajat ja hoidettavat siirtyvät digiaikaan

Sanoste Oy on mukana Tampereen ammattikorkeakoulun toteuttamassa laajassa hankkeessa, jossa omaishoitajat ja hoidettaville tarjotaan monipuolisesti erilaisia digitaalisia palveluja arjen tueksi. Mukaan pilottiin on valittu yhteensä 20 omaishoitopariskuntaa Tampereelta ja Lempäälästä. Hanke päättyy 31.8.2018 ja sen rahoitetaan Työ- ja elinkeinoministeriön AIKO- toimintana.

Sanoste Oy välittää useita eri harrastuksia osallistujille. Harrastukset välitetään kotiin kuvapuheluna, joihin sekä omaishoitaja että omaishoidettava voivat halutessaan osallistua. Jokainen on saanut itse valita haluamansa harrastukset. Suosituimpia palveluita ovat olleet laulukurssi, tuolijumppa, lihaskuntojumppa, asahi sekä terveydenhuollon ammattilaisten asiantuntijaluennot.

Hankkeen yhteyshenkilö: yliopettaja Sirpa Salin, TAMK puh. 050 591 4540

Sanoste on mukana Sosiaali- ja terveysministeriön kärkihankkeessa, jossa kehitetään ikäihmisten perhehoitoa

Sanoste on mukana ”Etelä-Savon asiakaslähtöinen palveluohjausverkosto ja osaamiskeskus omais- ja perhehoitoon” -hankkeessa, jota koordinoi Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (ESSOTE). Yhtenä tavoitteena on kehittää ikäihmisten perhehoitoa ja hyödyntää tässä myös uusia digitaalisia ratkaisuja.

Sanoste Oy on mukana palvelupilotissa, jossa perhehoitajien kotiin välitetään ammattilaisten toteuttamia virkistäviä palveluja reaaliaikaisesti (tuolijumppa, tasapainojumppa, yhteislaulu). Palveluun osallistuvat ikäihmiset yhdessä perhehoitajan kanssa. Palvelut tuovat vaihtelua hoidettavien päivän ohjelmaan ja tukevat samalla ammatillisesti perhehoitajan työtä.

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt yhteensä 14,2 miljoonan euron kärkihankerahoituksen kahdeksalle hankkeelle, joissa kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa. Kaikki rahoitettavat hankkeet ovat suuria maakunnallisia kokonaisuuksia, jotka yhdistävät alueella toimivia kuntia, yrityksiä ja järjestöjä.

Lue lisää kärkihankkeesta: Ossi-hanke (Sosiaali- ja terveysministeriö)

Sanoste valittiin mukaan KasvuOpenin kasvupolulle

Sanoste Oy valittiin mukaan Future Wellbeing and Health Kasvupolkuun, jossa on mukana yhteensä 25 kasvuhaluisinta sosiaali- ja terveysalan yritystä.

Tuomaristo odotti Kasvupolun sparraukseen valituilta yrityksiltä erityisesti digitaalisia ratkaisuja hyvinvointi- ja terveysalalle, jotka hyödyttävät niin tavallisia ihmisiä kuin ammattilaisiakin. Kasvusuunnitelmia tuomaristo arvioi tiukalla seulalla ja painotti digitaalisuuden lisäksi liiketoiminnan skaalautuvuutta ja kansainvälistymispotentiaalia. KasvuOpenin voittaja selviää lokakuussa 2018 järjestettävässä finaalissa.

Lue tiedote: Hyvinvointi- ja terveysalan kasvuhaluisimmat yritykset valittiin (KasvuOpen 8.2.2018)

Miten Sanoste pärjää Leijonan luola -ohjelmassa?

Viisi sijoittaa eli leijonaa etsii bisnesideaa, johon lähteä mukaan. Valittu joukko suomalaisia startup-yrityksiä pääsee esittelemään heille oman ideansa. Sanoste on mukana jaksossa 6. Katso jakso neloselta 14.2.2018. Miten käy toimitusjohtajamme Marianne Dannbomin Leijonien luolassa?

Leijonan luolan toisella kaudella leijonina toimivat sarjayrittäjä Miika Toivonen, yrittäjä-sijoittaja Saga Forss, bisnesenkeli Riku Asikainen, investointipankkiiri Ari Lahti ja startup-sijoittaja Kim Väisänen.

Katso nähtävissä myös Ruudussa: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/leijonan-luola

Sanoste voitti Helsingissä järjestetyn Hyvinvointi-Hackathon kilpailun

Tavoitteena oli ratkaista, miten ikäihmisten yksinäisyyttä voidaan vähentää digitaalisen ratkaisun avulla. Sanoste Oy:n ratkaisussa virkistäviä ja kuntouttavia palveluja kuten tuolijumppaa, joogaa tai asiantuntijaluentoja tuodaan suoraan ikäihmisten kotiin hyödyntämällä kuvapuheluteknologiaa.

Tuomarina toiminut Anja Noro sosiaali- ja terveysministeriöstä kuvaili voittanutta ehdotusta seuraavasti: ”Digitaalinen palvelu on hyvä lisä kotiin tuotaviin palveluihin erityisesti vähentämään yksinäisyyttä ja tuomaan arkeen sisältöä ja henkilökohtaista ja tuttua kontaktia. Palveluun voidaan liittää järjestö- ja vapaaehtoistyötä.”

Lue lisää STM:n verkkosivuilta:
Etäpalvelut helpottamaan ikääntyneiden yksinäisyyttä (Sosiaali- ja terveysministeriö 30.10.2017)