Aihearkisto: Tiedote

Harrastuksia senioreille kotiin kuvapuheluna – Uusi suomalainen innovaatio

Sanoste Oy on kehittänyt helppokäyttöisen Sanoste-mobiilisovelluksen, jonka avulla ammattilaisten ohjaamiin liikunnallisiin ja hyvinvointia ylläpitäviin harrastuksiin voi osallistua tablettilaitteen välityksellä. Sovelluksemme on ainoa laatuaan koko maailmassa; se on suunniteltu senioreille, mutta myös kehitetty yhdessä heidän kanssaan.

Sanoste-sovelluksen avulla reaaliaikaiset harrastukset kuten tuolijumppa, lihaskuntojumppa ja asahi välitetään kuvapuheluna tablettilaitteeseen. Seniorit ja ikäihmiset ovat olleet ahkerasti mukana sovelluksen testauksissa ja heiltä saatua palautetta on hyödynnetty sovelluksen helppokäyttöisyyden parantamiseksi.

Sanoste-sovellus on suunniteltu Android- ja iOS- tablettilaitteisiin. Se on ladattavissa ilmaiseksi Google Play -kaupasta ja App Storesta. Harrastukseen osallistutaan vastaamalla ohjaajan soittamaan kuvapuheluun painamalla yhtä nappia. Harrastukset eivät ole videoita, vaan ohjaaja on reaaliaikaisesti läsnä motivoimassa ja opastamassa osallistujaa. Ohjaaja ja osallistuja kuulevat ja näkevät toisensa ja kaksisuuntaisen yhteyden ansiosta tuntuu, kuin ohjaaja olisi omassa olohuoneessa. Harrastukset ostetaan ja maksetaan verkkokaupassa.

Kotiin tulevien harrastusten ansiosta seniorit voivat osallistua itselle mieleiseensä toimintaan, johon ei muuten olisi mahdollisuutta. Harrastukset rikastuttavat arkea ja samalla ylläpitävät hyvinvointia ja omatoimisuutta. Sanoste-sovelluksen avulla he voivat jatkaa rakasta harrastustaan tai kokeilla aivan uusia lajeja teknologiaa hyödyntäen.

Ikääntyneet pitäisi ottaa paremmin huomioon kehitettäessä teknologiaa

Yhä useammalla ikääntyneellä on käytössään tablettilaite, mutta siitä puuttuu mielenkiintoinen ja heille suunnattu sisältö.

“Me koemme, että vastaamalla ikääntyneiden tarpeisiin ja toiveisiin, heidätkin saadaan innostumaan uusista teknologisista ratkaisuista. Laitteiden ja sovellusten tulisi olla helppokäyttöisiä, käyttäjiä kuitenkaan aliarvioimatta,” toteaa Marianne Dannbom, Sanoste Oy:n toimitusjohtaja.

Kuvapuheluna välitettävät harrastukset tuovat sisältöä ja mielekästä tekemistä senioreiden päivään. Mitään ikärajaa palveluihin osallistumiseen ei ole. Kehitämme palveluvalikoimaamme jatkuvasti.

Lisätiedot:
Sanoste-sovellus
Harrastukset

toimitusjohtaja Marianne Dannbom puh. 040 502 6158
myynti- ja markkinointipäällikkö Noora Juvonen puh. 050 411 8532

Attendon pop up Mummola Porissa 3.-29.9.

Sanoste mukana Attendon pop up Mummolassa Porissa 3.-29.9.

Sanoste Oy välittää ammattilaisten toteuttamia palveluita kuvapuheluna pop up Mummolan yhteisötilaan. Palvelut välitetään isoon Yeti-tablettiin. Pop up vierailijat voivat seurata ja osallistua reaaliaikaiseen jumppaan tai luentoon. Ohjelmasta vastaavat fysioterapeutit Marjo Mansokoski ja Arja Linkosalo sekä luennoitsijat Leena Vallin ja Jouko Laurila. Tervetuloa mukaan!

Lataa tästä tulostettava ohjelma

Sanosten välittämät palvelut ovat osa Attendon kuukauden mittaisen pop up Mummolan ohjelmaa. Pop up Mummola avautuu Porin kauppakeskus Puuvillassa 3.9.2018. Pop up Mummolassa pääsee tutustumaan uuden hoivakotikonseptin tunnelmaan – esimerkiksi huonekalut ja laitteet ovat oikeasta Attendo Mummolasta.

Sanosten välittämät palvelut pop up Mummolassa, vapaa pääsy:

tiistai 4.9. klo 11.00-11.30
Lihaskuntojumppa, ohjaajana fysioterapeutti Marjo Mansokoski

torstai 6.9. klo 13.30-14.00
Tasapainojumppa, ohjaajana fysioterapeutti Marjo Mansokoski

Lihaskuntojumppa senioreille
Tuolijooga, harrastuksia senioreille kotiin
Ruokavalio ja kivunhoito -luento

tiistai 11.9. klo 11.00-11.30
Lihaskuntojumppa, ohjaajana fysioterapeutti Marjo Mansokoski

torstai 13.9. klo 13.30-14.00
Tasapainojumppa, ohjaajana fysioterapeutti Marjo Mansokoski

perjantai 14.9. Omaishoitajapäivä:
klo 13.00-13.30
Tuolijooga, ohjaajana fysioterapeutti Arja Linkosalo

klo 15.00-15.30
Ruokavalio ja kivunhoito -luento, luennoitsijana erikoissairaanhoitaja, kivunhoidon asiantuntija Leena Vallin

Paikalla myös Sanoste Oy:n toimitusjohtaja Marianne Dannbom kertomassa ikäihmisten kotiin välitettävistä harrastuksista.

tiistaina 18.9. klo 11.00-11.30
Lihaskuntojumppa, ohjaajana fysioterapeutti Marjo Mansokoski

keskiviikko 19.9. Omaishoitajapäivä:
klo 13.00-13.30
Asahi, ohjaajana fysioterapeutti Arja Linkosalo

klo 17.00-17.30
Muistisairaudet-luento, luennoitsijana geriatri Jouko Laurila

Paikalla myös Sanoste Oy:n toimitusjohtaja Marianne Dannbom kertomassa ikäihmisten kotiin välitettävistä harrastuksista.

torstai 20.9. klo 20.9. klo 13.30-14.00

Tasapainojumppa, ohjaajana fysioterapeutti Marjo Mansokoski

tiistai 25.9. klo 11.00-11.30

Lihaskuntojumppa, ohjaajana fysioterapeutti Marjo Mansokoski

torstai 27.9. klo 13.30-14.00
Tasapainojumppa, ohjaajana fysioterapeutti Marjo Mansokoski

Lisätiedot:
Noora Juvonen, myynti- ja markkinointipäällikkö
noora.juvonen@sanoste.fi, puh. 050 411 8532

Kiinnostuitko palveluistamme?
Asiakaspalvelu
puh. 09 315 82582 (arkisin klo 9.00-15.00)
asiakaspalvelu@sanoste.fi

Asahi health, ohjaaja Arja Linkosalo
Tasapainojumppa
Muistisairaudet -luento, kysy geriatrilta

Tilaa uutiskirjeemme

Saat blogikirjoitukset sähköpostiisi kuukausittain!

FasciaMethod kasvattaa suosiotaan – Mistä trendilajissa on kyse?

Faskia on lihasta ympäröivä verkkomainen kalvo, joka oikeastaan pitää meitä kasassa. Tietoisuus sen merkityksestä on kasvanut viime vuosina. Trendilajiksi nousseessa FasciaMethodissa keskitytään kehon liikkuvuuden lisäämiseen sekä kireiden ja jännittyneiden lihasten avaamiseen.

FasciaMethod harjoitteissa tavoitteena on nivelten luonnollisten liikeratojen säilyttäminen sekä koko kehon rentouttaminen ja nesteytys. Suomalaisten fysioterapeuttien kehittämässä menetelmässä paneudutaan kokonaisvaltaiseen kehonhuoltoon, mikä on erittäin tärkeää sekä paljon urheileville että myös ikääntyneille.

Rento ja hyvin nesteytynyt keho on tuki- ja liikuntaelimistön hyvinvoinnin perusta. Liikkuvuuden heikentyminen johtuu usein faskian kuivumisesta, mikä vaikuttaa koko kehoon lihasten ja lihaskalvon kireytenä. FasciaMethodissa tehtävät dynaamiset pumppaavat liikkeet helpottavat lihasjännitystä ja auttavat nesteen imeytymistä kudoksiin.

”FasciaMethod -tuntien jälkeen olo on kevyempi ja itseään on helpompi kannatella ryhdikkäämmässä asennossa”, tiivistää fysioterapeutti Eija Akiola.

Lihaskuntoa ja rentoutusta – 5 syytä valita FasciaMethod uudeksi harrastukseksi

1. Parantaa lihastasapainoa. Laajoja liikeratoja suosivien liikkeiden ja täsmävenytysten avulla avataan jännittyneitä ja kireitä lihaksia sekä vahvistetaan heikkoja lihaksia.
2. Kehittää liikehallintaa. FasciaMethodissa hyödynnetään kehon pitkiä lihaksia. Harjoitteet tehdään jatkuvassa pienessä liikkeessä pysyen, mikä kehittää tasapainoa ja koordinaatiokykyä.
3. Vahvistaa ja aktivoi syviä lihaksia. Faskia on yhteydessä kehon syviin lihaksiin. Harjoitteet vahvistavat ja aktivoivat ryhtiä kannattelevia lihaksia, kuten lantionpohjalihaksia.
4. Rentouttaa kehoa. Harjoitteiden avulla voidaan helpottaa lihasjännittyneisyyttä ja tehostaa lihasten palautumista. Rauhalliset liikkeet tehdään hengityksen tahdissa.
5. Tehostaa suorituskykyä. Kireät ja jumissa olevat sidekudokset heikentävät suorituskykyä urheilutilanteessa. Lihasvoiman sekä tuki- ja liikuntaelinten kunnossa pitämisen edellytyksenä onkin hyvinvoiva faskia.

Harrastustunnit kätevästi kotiin

Sanoste välittää harrastustunteja kuvapuheluna tablettilaitteeseen tai kannettavaan tietokoneeseen. Suosituille FasciaMethod -tunneille voikin nyt osallistua helposti kotoa tai vaikka kesämökin laiturilta käsin. Reaaliaikaisen yhteyden avulla tunnin vetäjä pystyy neuvomaan ja opastamaan osallistujaa ja vastavuoroisesti osallistuja voi esittää hänelle kysymyksiä. Tunnit on suunniteltu erityisesti ikääntyneille, mutta mitään ikärajaa niihin osallistumiseen ei ole.

”Haluamme tarjota kaikille ikäihmisille mahdollisuuden osallistua suosittuun FasciaMethodiin, asuvat he sitten missä päin Suomea tahansa”, toteaa Sanoste Oy:n toimitusjohtaja Marianne Dannbom.

Lisätietoa: Marianne Dannbom, marianne.dannbom(at)sanoste.fi

Tiesitkö, että miestenkin olisi syytä harjoittaa lantionpohjalihaksiaan? Uusi kurssi nyt vain miehille

Tarjoamme miehille lantionpohjalihastreenejä. Tule mukaan 30 minuutin tietoiskuun tai ilmoittaudu mukaan Lantionpohjalihakset kuntoon -kurssille. Ohjaajana lantionpohjan toimintahäiriöihin erikoistunut fysioterapeutti Maija Kiljunen.

Kolme syytä treenata lantionpohjalihaksia:

Seksi: kun lantionpohjalihakset ovat kunnossa, miehen erektio on parempi ja seksikin tuntuu nautinnollisemmalta.

Virtsankarkailu: Hyvät lantionpohjalihakset estävät virtsankarkailua erityisesti eturauhasongelmien yhteydessä

Ryhti: Lantionpohjalihakset toimivat yhteistyössä syvien vatsa- ja selkälihasten kanssa. Ne vaikuttavat koko kehon ryhtiin ja voivat ehkäistä esimerkiksi selkäkipuja.

Lue lisää: Miehenkin pitää treenata lantionpohjalihaksiaan – erektio kiittää (MTV Lifestyle 7.5.2018)

Uusi Tanssi Vieköön -festivaali: kokeiltavana yli 60 tanssilajia, senioritanssi näyttävästi esillä

Euroopan suurimpiin kuuluva tanssifestivaali täyttää Helsingin Messukeskuksen 18.–19.8.2017. Uusi festivaali tuo yleisön nähtäväksi ja kokeiltavaksi yli 60 eri tanssilajia. Tilassa 103 A pääsee tutustumaan senioritanssin saloihin koko lauantaipäivän!

Senioritanssi on hauska, seurallinen ja turvallinen liikuntamuoto, joka lisää liikkumisen keveyttä, parantaa tasapainoa, edistää sydänterveyttä, virkistää muistia ja antaa oppimisen iloa. Kaikki pääsevät nopeasti mukaan ikään ja tanssitaustaan katsomatta. Tanssimaan voi tulla arkivaatteissa ja mukavissa kengissä. Paria ei tarvita, kaikki tanssivat keskenään.

Senioritanssin harrastajia on Suomessa tuhansia, virallisia yhdistyksen jäseniä on ympäri Suomen yli 1000.

Esillä istumatanssi, jota seniorit voivat harrastaa myös omassa kodissaan

Seniorit voivat osallistua istumatanssiin omassa kodissaan ja ylläpitää rakasta harrastustaan, kun eivät enää pääsee mukaan tanssitilaisuuksiin. Istumatanssiin liittyy usein jokin tarina, joka käydään läpi tanssin liikkein, tuolilla istuen. Reipas ja iloinen musiikki antaa tekemiselle puhtia ja koko kroppa saa liikettä, aivoja unohtamatta. Sanoste Oy välittää ammattilaisten toteuttamaa istumatanssia reaaliaikaisesti etäpalveluna. Palvelu välitetään tablettilaitteeseen kuvapuheluna. Ohjaaja on läsnä palvelun aikana ja hän motivoi ja neuvoo osallistujia.

KUTSU: TULE KOKEILEMAAN SENIORITANSSIA!

Paikka: halli 103

klo 11-15               Ohjattua senioritanssia, myös istuen

klo 15-16               Ohjattua round-tanssia

Voit vapaasti poiketa haluamaksesi ajaksi tanssimaan helppoja senioritansseja koulutetun ohjaajan opastuksella. Esillä myös istumatanssi etäpalveluna.

Lisätiedot:

Suomen Kansainvälisen Senioritanssin liiton puheenjohtaja Anne Nummenpää, anne.nummenpaa(at)gmail.com, puh. 044-276 0213

Sanoste Oy, virkistävää istumatanssia etäpalveluna senioreille Marianne Dannbom,  marianne.dannbom(at)sanoste.fi, puh. 040 502 6158

Sisältöä ja iloa yksinäisten ikääntyneiden arkeen teknologian avulla

Yksinäisyys on todellisuutta 300 000 ikääntyneelle. Sanoste Oy on kehittänyt tavan rikastuttaa ikääntyneiden arkea tarjoamalla palveluja heille suoraan kotiin. Yritys tarjoaa virkistäviä ja kuntouttavia etäpalveluja, jotka välitetään kuvapuheluna tablettilaitteeseen.

”Tämä palvelu on niin hyvä ja helppo. Minun pitää painaa vain yhtä nappia”, kuvailee 95-vuotias Aleksi, joka osallistuu säännöllisesti etäpalveluna välitettyyn tuolijumppaan. Hän kertoo odottavansa jumppaa koko viikon.

Jokaiselle jotakin

Palveluvalikoima  on laaja, tuolijumpan lisäksi mm. pilatesta, kiinalaista voimistelua, asahia ja laulattamista. Palvelut voi ostaa helposti verkkokaupasta. Tyypillinen asiakas on ikääntyneen omainen, joka haluaa hankkia vanhemmilleen tai isovanhemmilleen palveluja, jotka mahdollistavat ikääntymisen heidän itsensä näköisesti.

Digitaalisesti välitettävät etäpalvelut tuovat rakennetta ikääntyneen päivään ja saavat iloiselle mielelle, terveydellisistä hyödyistä puhumattakaan. Monelle ikääntyneelle kotiin välitetty palvelu onkin viikon kohokohta. Etäpalvelut tarjoavat myös tilaisuuden aloittaa rakas harrastus uudelleen. Esimerkiksi intohimoisesti kuorossa käynyt isoisä voi nyt osallistua laulutuokioon omasta nojatuolista käsin.

Etäpalvelut vähentävät yksinäisyyttä

Digitaalisesti välitettävät palvelut ovat monelle vielä uusi asia, ja siksi niihin saatetaan suhtautua hieman epäluuloisesti. Usein ajatellaan palveluiden olevan konemaisesti tuotettuja nauhoitteita, joista puuttuu aito vuorovaikutus ja inhimillisyys. Uudet palvelut tarjoavat kuitenkin reaaliaikaisia kohtaamisia ikääntyneen ja ohjaajan välillä, sillä he kuulevat ja näkevät toisensa koko palvelun ajan ja voivat näin keskustella.

Aleksin mielestä kotiin tuotavat digitaaliset etäpalvelut ovat ”täyden kympin arvoinen juttu”, ja hän suositteleekin mielellään palveluja myös muille ikääntyneille.

Ikääntyneiden yksinäisyyden taltuttamiseksi tarvitaan ratkaisuja, jotka ottavat huomioon yksilölliset tarpeet. Etäpalvelut voivatkin tuoda lohdutusta ikääntyneen yksinäisyyteen ja lisätä turvallisuuden tunnetta.

Lisätiedot: toimitusjohtaja Marianne Dannbom, Sanoste Oy p. 040 502 6158, marianne.dannbom(at)sanoste.fi

Naisjohtajat esillä terveysteknologiatapahtumassa Helsingissä

Kansainvälinen Upgraded Life Festival -tapahtuma 25.-26.4. esittelee terveysteknologian uusimmat innovaatiot ja konseptit.  Tapahtuman yhtenä teemana on naisjohtajat toimialalla. Tule kuulemaan Sanoste Oy:n toimitusjohtajan Marianne Dannbomin ajatuksia johtamisesta miesvoittoisella alalla.

Marianne Dannbom luotsaa helsinkiläistä teknologiayritystä kohti kansainvälisiä markkinoita. Yritys valloittaa maailmaa tarjoamalla kustannustehokasta ratkaisua ikääntyneiden kuntoutukseen. Tavoitteena on lisätä iloa ja hyvinvointia ikääntyneen elämään.

Dannbom on 55-vuotias kauppatieteiden maisteri, jolla on vahva kokemus virtuaalisen kotihoidon kehittämisestä Helsingissä. Ajatus oman teknologiayrityksen perustamisesta lähti, kun hän huomasi, että teknologia toimii, mutta ikääntyneet kaipaavat enemmän ja erilaisia palveluja kotiin. ”Palvelut, jotka on totuttu tuottamaan tietyssä fyysisessä paikassa, kuten esim. fysioterapiapalvelut ovat nyt teknologian avulla kaikkien saatavilla. Laadukkaisiin palveluihin voi osallistua missä tahansa, sillä maantieteellisellä etäisyydellä ei ole mitään merkitystä”, sanoo Marianne Dannbom.

Dannbomilla ei ole itsellään teknistä koulutusta, mutta hän ymmärtää hyvin asiakkaiden tarpeet ja sote-sektorin ominaispiirteet. Yrityksen ydintiimissä on kuitenkin vahvaa teknologista osaamista. Hänen mielestään yrityksen vahvuus onkin juuri tiimin monipuolisessa osaamisessa, johon yhdistyy avoin keskustelu ja kaikkien osaamisen arvostaminen.

Sanoste Oy:n tavoitteena on mullistaa kotihoidon palvelutarjontaa täydentämällä sitä valmiiksi konseptoiduilla digitaalisilla palveluilla ikääntyneille.

Lisätiedot: Marianne Dannbom, toimitusjohtaja, Sanoste Oy

Uusi innovaatio mahdollisti ikääntyneille vuorovaikutteisen joululauluhetken ammattimuusikon kanssa

Kyseessä on aivan uudenlainen tapa laulaa yhdessä. Solisti ja osallistujat olivat kymmenien kilometrien päässä toisistaan, vaikka kaikki tapahtuikin vuorovaikutteisesti. Solistina toimiva muusikko Mari Kätkä laulatti kuvapuhelun välityksellä ikääntyneitä studiostaan käsin. Lauluhetkeen osallistuivat samanaikaisesti asukkaat Setlementtiasunnot Oy:n Pumpulilinnassa Vantaalla ja Ormuslinnassa Helsingissä.

Joululauluhetki toteutettiin asukkaiden yhteisötiloissa, jonne palvelu välitettiin television ja tablettilaitteen kautta. Tilaisuus oli reaaliaikainen eli laulajat ja Mari näkivät ja kuulivat toisensa ja keskusteluakin syntyi. Lauluja laulettiin joulun alla yhteensä neljä kertaa. Yksi lauluhetki oli kestoltaan 35 minuuttia.

”Ryhmälle suunnatun palvelun siirtyminen digiaikaan toi aluksi ihmetystä asukkaidemme keskuudessa. Palaute on ollut positiivista ja asukkaamme toivoivat jatkoa tällaiselle yhteislaulun muodolle”, kertoo Setlementtiasunnot Oy:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Susanna Raunio.

Palvelun taustalla on helsinkiläinen startup-yritys Sanoste Oy, joka on kehittänyt uudenlaiseen ryhmäpalveluiden toteutukseen tarkoitetun ratkaisun. Sen avulla palvelujen toteuttaminen digitaalisesti on helppoa ja kustannustehokasta. Palveluntuottajien ja palveluun osallistujien tarvitsee painaa vain yhtä nappia ollakseen mukana palvelussa. Osallistujina voi olla kymmeniä eri asiakasryhmiä yhtäaikaisesti, mikä tekee siitä organisaatioille mielenkiintoisen tavan järjestää palveluja.

”Kasvava määrä ikääntyneitä tarvitsee kotona asumisen tai hoivakodissa asumisen tueksi monipuolisia palveluja, jotka tuottavat heille iloa ja hyvinvointia. Koska tarve on niin suuri, pystytään palvelut järjestämään ainoastaan teknologiaa hyödyntäen. Me olemme kehittäneet helppokäyttöisen taustajärjestelmän, joka mahdollistaa palvelujen digitalisoinnin, mutta silti aidon vuorovaikutuksen ammattilaisen ja ikääntyneen välillä”, kertoo Sanoste Oy:n toimitusjohtaja Marianne Dannbom ja jatkaa ”teknologinen ratkaisumme on suunniteltu ikääntynyttä käyttäjäryhmää varten ja huomioimme kaikessa kehittämistyössä palvelujen käytettävyyden sekä yksityisyydensuojaan ja turvallisuuteen liittyvät seikat”.

Onnistuneen Joulun kauneimmat laulut -palvelukokeilun jälkeen Setlementtiasunnot Oy ja Sanoste Oy suunnittelevat jatkavansa yhteistyötä.

Lisätiedot: Marianne Dannbom, toimitusjohtaja, Sanoste Oy, marianne.dannbom(at)sanoste.fi tai puh. 040 5026158