Sanoste voitti ministeriön järjestämän Hyvinvointi-hackathonin

Sosiaali- ja terveysministeriön järjestämässä innovaatiokilpailun voittajaratkaisussa pureudutaan vakavaan ongelmaan – ikääntyneiden yksinäisyyteen. Yksinäisyys voidaan katkaista tuomalla ikääntyneille virkistäviä ja kuntouttavia etäpalveluja kotiin.

Yksinäisyys on todellisuutta 40%:lle ikääntyneistä. Teknologian avulla kotiin voidaan tuoda uusia palveluja, jotka auttavat katkaisemaan yksinäisyyden kierteen.

Viime viikonloppuna järjestetty Hyvinvointi-hackathon keräsi laajan joukon eri alojen ammattilaisia pohtimaan uusia ratkaisuja ihmisten hyvinvoinnin tueksi. 17 tiimiä kehitti ratkaisut yhdeksään eri haasteeseen, joista tuomarit valitsivat voittajaksi Sanosteen kehittämän ratkaisun.

Etäpalveluissa syntyy aito kohtaaminen

Sanoste välittää ammattilaisten tuottamia liikunta- ja kulttuuripalveluja, kuten tuolijumppaa, joogaa, kiinalaista voimistelua ja luentoja eri aiheista. Kotiin tuotavat palvelut välitetään kuvapuheluna tablettitietokoneeseen. Palvelut ovat aina reaaliaikaisia kohtaamisia: asiakas näkee ja kuulee ohjaajan ja ohjaaja näkee ja kuulee osallistujan. Palvelut ostetaan verkkokaupasta.

“Me näemme, että näiden palveluiden avulla ikääntyneet saavat sisältöä ja mielekästä tekemistä päiväänsä. Tämän lisäksi palvelut tukevat heidän hyvinvointiaan ja omatoimisuutta,” kertoo yrityksen toimitusjohtaja Marianne Dannbom. Henkilökohtainen kontakti puheen ja kuvan avulla lisää myös yksin asuvan vanhuksen turvallisuuden tunnetta.

Lisätietoa:
Marianne Dannbom, marianne.dannbom(at)sanoste.fi
Valtioneuvoston tiedote: Etäpalvelut helpottamaan ikääntyneiden yksinäisyyttä (30.10.2017)