Näin osallistut harrastukseen

Harrastukset kuvapuheluna kotiin

Voit osallistua harrastuksiin käyttämällä tablettilaitetta tai kannettavaa tietokonetta. Tablettilaitteella osallistuminen on helpompaa kuin tietokoneella, sillä tablettilaitteeseen ladattavan Sanoste-sovelluksen avulla osallistuminen tapahtuu yhdellä napin painalluksella. Kannettavalla tietokoneella osallistujan tulee kirjautua erilliselle verkkosivulle. Suosittelemme osallistumista tablettilaitteen avulla sellaisille käyttäjille, jotka eivät ole tottuneet käyttämään tietotekniikkaa.

Harrastukset kuvapuheluna kotiin

Voit osallistua harrastuksiin käyttämällä tablettilaitetta tai kannettavaa tietokonetta. Tablettilaitteella osallistuminen on helpompaa kuin kannettavalla tietokoneella, sillä osallistuminen tapahtuu yhdellä napin painalluksella. Suosittelemme osallistumista sovelluksen avulla sellaisille käyttäjille, jotka eivät ole tottuneet käyttämään tietotekniikkaa.

Osallistu harrastuksiin helposti tablettilaitteella tai kannettavalla tietokoneella

Sanoste-sovellus senioreille, harrastukset kotiin

Osallistuminen tablettilaitteella

Voit osallistua harrastuksiin tablettilaitteen avulla, jossa on toimiva verkkoyhteys. Harrastukset toimivat seuraavissa tablettilaitteissa:
– Android 5, 6, 7 tai uudempi
– iOS 10 tai uudempi

Sanoste-sovellus

Tablettilaitteeseen tulee olla ladattuna Sanoste-sovellus. Voit ladata sovelluksen ilmaiseksi  Google Play- ja App Store -sovelluskaupoista.

Tablettituki

Suosittelemme käyttämään tablettitukea. Tuen avulla pystyt asettamaan tablettilaitteen pystyasentoon niin, että näette ohjaajan kanssa toisenne hyvin. Tarkemmat ohjeet tablettilaitteen oikeasta asennosta löydät vinkkejä ja ohjeita -osiosta.

Voit hankkia tuen edullisesti verkkokaupastamme. Tablettitukia myyvät myös esimerkiksi Clas Ohlson, Gigantti ja Verkkokauppa.com.

Tablettituki, tuki tabletille, Sanoste Oy

Harrastus välitetään kuvapuheluna tablettilaitteeseen. Ohjaaja soittaa kuvapuhelun verkkokaupassa ilmoitettuna ajankohtana. Harrastukseen osallistutaan vastaamalla tulevaan puheluun painamalla tablettilaitteen ruudulle ilmestyvää vihreää luurin kuvaa.

Ohjaajan soitto tablettilaitteessa

Tablettilaitteen asettelu

  • Sijoita tablettilaite vähintään 1,5 metrin päähän itsestäsi. Mikäli kyseessä on liikuntaharrastus, on hyvä, että etäisyyttä on mahdollisimman paljon, jotta ohjaaja näkee tekemäsi liikkeet hyvin. Hyvä sijainti tablettilaitteelle on esimerkiksi pöytä. Luentopalveluissa riittää pienempi etäisyys.
  • Aseta tablettilaite sille tarkoitettuun telineeseen, jotta tabletti pysyy vakaasti pystyasennossa koko palvelun ajan.
  • Valitse itsellesi tuoli, jossa on hyvä istua ja josta on helppo osallistua harrastukseen.

Osallistuminen kannettavalla tietokoneella

Google Chrome -verkkoselain

Voit osallistua harrastuksiin kannettavan tietokoneen avulla, jossa on Google Chrome- verkkoselain. Lataa Google Chrome- verkkoselain täältä.

Harrastus välitetään kuvapuheluna kannettavaan tietokoneeseen. Ohjaaja soittaa kuvapuhelun verkkokaupassa ilmoitettuna ajankohtana.

1. Mene verkkokauppaamme osoitteeseen store.sanoste.fi. Paina sivun oikeassa yläkulmassa olevaa sinistä nappia. Sinut ohjataan sivulle, jossa pääset kirjautumaan palveluun.

2. Kirjaudu sisään syöttämällä sähköpostiosoite ja salasana niille varattuihin kenttiin. Tunnukset ovat samat, joilla tilaus on tehty.

3. Anna sivustolle lupa käyttää koneesi ilmoituksia, kameraa ja mikrofonia. Sivusto tarvitsee nämä oikeudet, jotta ohjaaja näkee ja kuulee sinut harrastuksen aikana.

4. Kun olet kirjautunut sisään, sinut ohjataan odotushuoneeseen odottamaan ohjaajan soittoa. Ohjaaja soittaa sinulle, kun harrastus alkaa. Osallistut harrastukseen vastaamalla tulevaan puheluun painamalla ruudulle ilmestyvää vihreää luurin kuvaa.

Ohjaajan soitto kannettavaan tietokoneeseen

Kannettavan tietokoneen asettelu

  • Sijoita kannettava tietokone vähintään 1,5 metrin päähän itsestäsi. Mikäli kyseessä on liikuntaharrastus, on hyvä, että etäisyyttä on mahdollisimman paljon, jotta ohjaaja näkee tekemäsi liikkeet hyvin. Hyvä sijainti koneelle on esimerkiksi pöytä. Luentopalveluissa riittää pienempi etäisyys.
  • Valitse itsellesi tuoli, jossa on hyvä istua ja josta on helppo osallistua harrastukseen.

Jäikö jokin tärkeä asia vielä mietityttämään?

Lue usein kysytyt kysymykset tai ota meihin yhteyttä: asiakaspalvelu@sanoste.fi tai puh. 09 315 82582 (ma-pe klo 10.00-15.00)